mei 2013

door Arjen Lubbers

Avondvierdaagse in Hengelo

Als opwarmertje voor de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst kunt u natuurlijk ook meelopen met de Avondvierdaagse in Hengelo. Deze is van 4 t/m 7 juni. Kijk voor meer informatie op www.avondvierdaagse-hengelo-gld.nl

door Arjen Lubbers

Fancy Fair op de Bekveldse school

Zaterdag 1 juni a.s. wordt er op basischool Bekveld een Fancy Fair georganiseerd door de Teams Holtria Bekveld en de Bekveldse School. Er worden boeken en andere spullen verkocht. U kunt uw haren laten invlechten, er is een springkussen aanwezig en u kunt in een motor met zijspan rijden. Kortom: Voor ieder wat wils!
De Fancy Fair is van 10.00 uur tot 16.00 uur op de Bekveldse School, Hogenkampweg 24 in Bekveld (buitengebied Hengelo).

door Dirk Hiddink

Schorten en knuffels van Toeter & Co

Het team Toeter & Co is voor de Samenloop druk aan het werk gegaan met het maken van schorten en knuffels. Het team heeft al veel schorten en knuffels kunnen verkopen en het heeft tot nu toe al €225,= opgebracht.
Tijdens de Samenloop zullen de schorten en knuffels ook nog te koop zijn.

In het Fotoalbum is een mooie actiefoto van Ria Toeter te zien.

Lees meer...

door Arjen Lubbers

Flessenactie Team Dames Socii 1

Team Socii Dames 1 houdt een statiegeldactie op 28 mei. Zij gaan op deze dag in Wichmond en omgeving van deur tot deur om lege flessen op te halen.

door Dirk Hiddink

SamenLooplied in de Uitzending Radio Ideaal

A.S. zondag zal in de uitzending van Radio Ideaal tussen 18:00 en 19:00 uur het SamenLooplied door Duo Buitengewoon live gespeeld worden vanuit de studio. Ook zal Joke Berendsen verslag doen vanuit de Kaarsencommissie over de laatste ontwikkelingen.

Een heel bijzondere uitzending dus.

door Arjen Lubbers

Klootschiettoernooi in Steenderen

Op Zondag 26 mei organiseert team Geurts & Co een klootschiettoernooi voor iedereen vanaf 12 jaar. Voor kinderen onder de 12 jaar zijn er andere kinderactiviteiten georganiseerd. Kosten voor deelname aan het klootschiettoernooi zijn €3,- per persoon inclusief een kop koffie of thee met cake. Voor kinderen is de ranja gratis. Opgave voor het klootschieten kan bij Hans en Riet Geurts, Landlustweg 30 te Steenderen. Tel.: 0575-451288

door Dirk Hiddink

Zin om te helpen aan de SamenLoop

Wij kunnen nog steeds vrijwilligers gebruiken, zin om te helpen? Knipogen

Lees het artikel Vrijwilligers gevraagd! van 13 mei jl. op onze pagina Nieuws.

Lees meer...

door Dirk Hiddink

Team De Kraanvogels over haar acties

Het team van De Kraanvogel bestaat uit 18 leerlingen en twee begeleiders. Tot nog toe hebben ze de volgende activiteiten gehouden.
* palmpaasoptocht: Op zondag 24 maart hielden ruim 100 leerlingen van De
  Kraanvogel een palmpaasoptocht door de straten van Kranenburg. De bewoners gaven de rondtrekkende kinderen
een tractatie, terwijl voor de Samenloop voor Hoop €.235,= werd opgehaald.
* vrijmarkt: op vrijdag 19 april hielden leerlingen gedurende een uur een vrijmarkt op school. Ouders en andere familieleden kwamen daar op af. De helft van de opbrengst was voor de leerlingen zelf, de andere helft voor Samenloop voor Hoop. Dit leverde €.625,= op! Sommige kinderen stonden het hele bedrag af, anderen gingen naderhand thuis nog verder met de actie!

Het team  is nog bezig met een kaartenactie: alle leerlingen maken in mei drie kaarten, die met de post kunnen worden verstuurd. Tijdens de Samenloop verkopen ze beschuit met aardbeien. De aardbeien verbouwen we zelf op een stukje land achter de school, waardoor de opbrengst maximaal kan zijn. ('t Moet alleen nog iets beter weer worden.) Ze zijn dus al heel vroeg met de voorbereiding van hun activiteit op de SamenLoop begonnen.

Van verschillende activiteiten staan foto's op de site van de school: www.dekraanvogel-vorden.nl

door Dirk Hiddink

Chocolade ... het bruine goud

Het team Akkerwinde heeft chocolade verkocht oftewel het bruine goud, de opbrengst van de actie voor moederdag...maar liefst €.1467,=.  lekker toch?

door Dirk Hiddink

Gesink BV Zelhem en Eduva sponsoren de podiums

Net als in 2008 heeft Gesink BV Zelhem 2 trailers toegezegd die ingezet zullen gaan worden als podiumwagens. Het 2e podium wordt ons aangeboden door Eduva. Hierdoor hoeven we geen podiums te huren en gaat er meer geld naar het KWF. Wij danken beide bedrijven.

        files/nieuws/Eduva en Gesink sponseren podiums.JPG

door Dirk Hiddink

Zondag bij Ideaal in uitzending

Morgenavond in de uitzending van Radio Ideaal, tussen 18:00 en 19:00:
Een teamlid van de Vage Kennissen over hun acties en iemand van het Zelhems Mannenkoor over hun muzikale bijdrage op zaterdag 15 juni. 

Luisteren dus!

door Dirk Hiddink

Benefietconcert levert €900, = op

Op 5 mei jl. heeft het team Guardian Angels een benefietconcert gehouden in cafe FF naar Steef. Opbrengst maar liefst €900,= en swingende muziek. Op de foto in het fotoalbum ziet u de Pony Boys.

door Arjen Lubbers

Dinsdagavond 14 mei: De 4e teamavond

Beste mensen,

Denken jullie allemaal aan de teamavond?
Dinsdagavond 14 mei om 20.00 uur.
Locatie: Sportpark "De Lankhorst" in Wichmond.

 

 

door Dirk Hiddink

Van Alles Wat op Koninginnedag

Het team Van Alles Wat heeft €.135,00 opgehaald en veel vertier gebracht op Kaninginedag in Hengelo. Het team heeft poffertjes gebakken, nagels gelakt en er kon een ritje gemaakt worden op een quad of een echte zijspan.

Foto's zijn te vinden in het fotoalbum

door Dirk Hiddink

Uitzending Radio Ideaal

Morgenavond in de uitzending van Radio Ideaal, tussen 18:00 en 19:00, zijn de leden van de teams Nijenhuis en Hakforterweg in de studio om wat te vertellen over de dauwtrapwandeling op Hemelvaartsdag.

Luisteren dus!

door Dirk Hiddink

Kaarsenzakken af te halen bij...

Tijdens de teaminformatieavonden zijn kaarsenzakken uitgedeeld, als teams nog extra zakken willen hebben kunnen ze deze ophalen bij de genoemde personen. U kunt de nodige informatie terugvinden op webpagina Kaars van Hoop

door Dirk Hiddink

Kleedjesmarkt in Groningen

Tja, wie denk dat de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst puur een lokale aangelegenheid is heeft het mis. Een aantal teamleden van Ons Zooitje is woonachtig in Loppersum, Groningen. Daar hebben zij tijdens een kleedjesmarkt toch maar mooi €.109,55 binnengehaald t.b.v. van onze SamenLoop.

Een foto van de verkoopkraam is te vinden in het fotoalbum

Laatste blog berichten

door Dirk Hiddink

Leuke reactie van de Kraanvogels

Er kwam een leuke reactie binnen van de Kraanvogels, die willen we jullie niet onthouden:

"Met veel genoegen kijken we terug op onze deelname aan de Samenloop. Op 15 en 16 juni liepen 19 meisjes en jongens van onze school tussen bijna allemaal volwassenen mee in de Samenloop voor Hoop. In groepjes lopend en in estafettevorm losten ze elkaar gedurende 24 uur steeds af.
Gelukkig was er heel veel ondersteuning van ouders, zoals bij het halen, verplaatsen en opruimen van de slaaptent. Ook zorgden zij voor een geweldige mentale ondersteuning, want het bleek uiteindelijk toch wel een hele inspanning te zijn.

Ondersteuning is er ook steeds geweest van alle andere leerlingen en ouders van school bij de acties die we voor het KWF hebben gehouden. We hebben in totaal bijna €.1.900,= kunnen overschrijven op de rekening van de Samenloop (inschrijfgeld, palmpaasoptocht, vrijmarkt, kaarsenzakken, verkoop kaarten en verkoop beschuit met aardbeien).
Het was niet in de eerste plaats de bedoeling zoveel mogelijk geld bijeen te sprokkelen. Maar het is wel heel fijn, dat de hele actie en de gedachte erachter zo bij ons op school geleefd heeft. Heel hartelijk dank."

door Dirk Hiddink

Nog één keer SamenLoop voor Hoop bij Radio Ideaal

Radio Ideaal besteedt op 3 juli a.s. in het programma Live@Ideaal vanuit Zaal-Cafe de Mallemolen in Zelhem, 2 uur lang aandacht aan de afgelopen Samenloop voor Hoop Bronckhorst 2013. BUITENGEWOON komt live in de uitzending optreden.
Het is een live-uitzending van 20.00 - 22.00 met daarin interviews, live-muziek van BUITENGEWOON! en tussendoor draaien van muziek door Radio Ideaal.

door Arjen Lubbers

Yoga tijdens de SamenLoop

Wist u dat er tijdens de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst een Yoga les wordt georganiseerd?
Martha Bouwer zal op zaterdagavond een les verzorgen tussen 21.00 uur en 22.00 uur.
Iedereen die wil meedoen, is welkom!