Kaars van Hoop

Een hoogtepunt tijdens de SamenLoop voor Hoop is de Kaarsenceremonie, laat in de avond.
Als het donker is dan is het tijd voor deze Kaarsenceremonie, een indrukwekkend onderdeel van de Samenloop voor Hoop. Het is hèt moment om stil te staan bij iedereen die in strijd is (geweest) met kanker. Daarnaast worden ook degenen herdacht die de ziekte niet hebben overwonnen. Ook een moment waarop iedereen beseft waar de Samenloop voor Hoop eigenlijk om draait.

Zakken, voorzien van persoonlijke boodschappen, met daarin een kaars worden om het wandelparcours geplaatst. Zaterdagavond om 22.45 uur zijn alle kaarsen ontstoken en ontstaat er een zee van licht met allemaal persoonlijke boodschappen. De ceremonie zal tot middernacht duren maar de kaarsen zullen de gehele nacht blijven branden. Zodat de wandelaars langs een mooi verlicht parcours lopen. De ervaring uit eerdere samenlopen leert dat dit een zeer emotioneel moment van de dag is.

Draag een Kaars van Hoop op

Als u een kaarsenzak hebt gekocht dan zal deze een plek krijgen in de Kaarsenceremonie. Het is de bedoeling dat u de kaarsenzak(ken) beschrijft, beplakt of versiert om een dierbare overledene te gedenken. Ook kunt u deze opdragen aan iemand die nog strijd tegen kanker. De kosten van een kaarsenzak bedragen € 5,-. De opbrengst gaat volledig naar KWF Kankerbestrijding.

De kaarsenzakken worden verkocht door de deelnemende teams. U kunt de versierde kaarsenzak(ken) op een teamavond inleveren of bij degene waar u de zak kocht. Teamaanvoerders kunnen de kaarsenzakken verkrijgen en inleveren bij de volgende adressen:

Hans Lubbers, Vloed 11 te Hengelo gld.
Herman Luimes, Wichmondseweg 57 te Hengelo Gld
Dirk Hiddink, Jacob van Ruysdaelstraat 11 te Zelhem
Hans Houwen, de Doeschot 11 te Vorden
Joke Berendsen, Wethouder Spekkinkstraat 4, te Toldijk
Ria Garretsen, Den Elterweg 108 A, te Zutphen 

Op zaterdagavond 15 juni wordt elke zak voorzien van een klein beetje zand en een kaars en langs de route geplaatst. Aan het eind van de SamenLoop kunt u, als u dat wilt, de zak weer meenemen. Zo niet dan zorgen wij dat ze netjes worden opgeruimd.

Wilt u de kaarsenceremonie bijwonen?

U bent van harte welkom. De kaarsenceremonie gaat op zaterdagavond 15 juni om 22.45 uur van start.

De commissie is bereikbaar via kaarsen@samenloopvoorhoopbronckhorst.nl