Een nieuwe lente?

door Dirk Hiddink

Enige tijd geleden is Herman Luimes (onze voorzitter) op een bijeenkomst in contact gekomen met dhr. Eduard Mesritz. Eduard heeft na het overlijden van zijn vrouw Heleen een boek geschreven genaamd "Een nieuwe lente?"

Heleen en Eduard vormen met hun dochters Melissa(12) en Jocelyne(10) een gelukkig gezin. Tot Heleen plotseling moet worden opgenomen in het ziekenhuis. De Diagnose komt aan als een mokerslag: ze heeft acute leukemie.

Veertien maanden lang leven Heleen, Eduard, Melissa en Jocelyn tussen hoop en wanhoop. Eduard houdt vrienden en familieleden per mail op de hoogte van de situatie van zijn vrouw, zijn dochters en hemzelf.

Een compilatie van Eduards mails geeft een intieme inkijk in het dagelijks leven van een gezin dat is getroffen door een vernietigende ziekte.

Dit Boek verschijnt op aanraden van enkele oorspronkelijke lezers van de mails, omdat zij het als waardevol hebben ervarendat zij door de openhartige berichten een balans hebben gevonden tussen nauwe betrokkenheid en gepaste afstand. Door de relatief luchtige wijze waarop het ziekteproces is beschreven, is voor hen ‘de dood’ minder eng geworden.

Een nieuwe Lente? Is dan ook vooral bedoeld voor mensen die te maken hebben met een ernstige ziekte in hun omgeving. Zij kunnen er iets van leren en in herkennen van hun eigen wanhoop of ontroering. En er wellicht troost uit putten. Het boek is ook bedoeld voor zorgverleners, die hiermee de andere kant van het leven van de patiënt te zien krijgen. Hetgeen hen wellicht kan helpen nog kritischer te zijn in hun dagelijkse zorgtaak voor patiënten en hun omgeving.

De opbrengst van het boek gaat naar de Stichting Leukemie.nl, die zich inzet om onderzoek naar het terugdringen van deze ziekte te financieren.
Een nieuwe lente? is te koop bij Coöp Aalderink in Steenderen, Bruna in Vorden en via de website www.eennieuwelente.com.

Ga terug

Organisatie SamenLoop voor Bronckhorst weer aan de slag

De organisatie van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst is al weer hard aan het werk. Op 9 en 10 juni 2018 gaat de 3e editie plaatsvinden. Dit keer op het terrein van Voetbal- en atletiekvereniging Pax in Hengelo (G).

Als eerste officiële actie is zaterdag 24 juni 2017 het contract ondertekend met het KWF Kankerbestrijding door de voorzitter en de penningmeester. Daarnaast is er een intentieverklaring ondertekend door de voorzitters van Pax en de SamenLoop voor Hoop. We zien uit naar een fijne samenwerking.

Organisatie bedankt Bronckhorst e.o. voor €.96.000.

Het is al weer enkele maanden geleden dat wij in het weekend van zaterdag 15 juni en zondag 16 juni 2013 de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst hebben gehouden. Het was een geweldig evenement waar we lang naar hebben uitgekeken en wat fantastisch is verlopen. Een groot compliment aan de deelnemende teams, de sponsoren (in geld en natura) en alle vrijwilligers.

Lees meer...

Saamhorigheid levert €92.000,= op

De 2e editie van de Samenloop voor Hoop Bronckhorst zit er weer op. Na maanden van voorbereiding en een weekje opbouwen was het dan eindelijk 15 juni. ...

 

 

Lees meer...

Kleur geven aan je hartenwens

Morgen is het zover, dan begint de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst. Naast het lopen, alle entertainment, teamactiviteiten is het ook mogelijk om je creatief te uiten middels het maken van een wenstekening.

Lees meer...

Witgoed te koop

Het team de Volleykwebbels hebben nog een actie.WIE ...O..WIE...heeft er belangstelling voor een klein koelkastje, tafelmodel, iets kleiner dan een standaard model én 2 afwasmachines,

Lees meer...

De laatste actie voor de SamenLoop?

Nog maar een paar dagen en dan gaat onze SamenLoop beginnen. Hebben we alle actie vooraf daarmee gehad? Nee..
De Volleykwebbels gaan op de valreep nog pioenrozen verkopen.

Lees meer...

SamenLooprit voor auto's en motoren

Op zaterdag 15 juni organiseert HAMOVE touring de jaarlijkse avondrit. Je bent gewend dat deze rit begint en eindigt bij de molen aan de “Varsselring”. Echter dit jaar begint en eindigt de rit bij de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst.

Lees meer...

Swansation Pink

Op 7 juni a.s. organiseert de dames van team Pink Spirit met medewerking van Dogzs en DJ Dion een 'Swansation Pink' in café de Zwaan in Hengelo (G). Het één wordt mogelijk gemaakt met behulp van vele sponsoren. zie bijgaande flyer.
Het begint om 21:00 uur en de entree is €5,= ...en de dresscode is, 3 keer raden; pink.

SamenLooplied te beluisteren en op CD verkrijgbaar

Zoals eerder gemeld heeft Buitengewoon! het SamenLooplied 2013 gezongen tijdens de laatste teamavond en tijdens de uitzending van Radio Ideaal. Het lied staat op de cd 'Voor de stilte uit' van Buitengewoon. ...

Lees meer...

Flopwalkers Tuinparty

Het team de Flopwalkers organiseren op vrijdagavond 31 mei a.s. een 'zintuigprikkelnde avond in een natuurlijke omgeving'. Dit gaat gebeuren aan de Toverstraat 12 in Baak, aanvang 20:30. Met een "Buitengewone" muzikale omlijstingkunt u heerlijk genieten van spannende massage, piersings plaatsen, fotoshoots, Dr. Fish, een boekemarkt en meer belevingen voor lichaam en geest. Uiteraard zal een hapje en een drankje niet ontbreken.

De toegangskaarten kosten €25. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar...dus wees er snel bij via am.nieuwenhuis@hetnet.nl

Klik op de afbeelding voor alle informatie