Een nieuwe lente?

door Dirk Hiddink

Enige tijd geleden is Herman Luimes (onze voorzitter) op een bijeenkomst in contact gekomen met dhr. Eduard Mesritz. Eduard heeft na het overlijden van zijn vrouw Heleen een boek geschreven genaamd "Een nieuwe lente?"

Heleen en Eduard vormen met hun dochters Melissa(12) en Jocelyne(10) een gelukkig gezin. Tot Heleen plotseling moet worden opgenomen in het ziekenhuis. De Diagnose komt aan als een mokerslag: ze heeft acute leukemie.

Veertien maanden lang leven Heleen, Eduard, Melissa en Jocelyn tussen hoop en wanhoop. Eduard houdt vrienden en familieleden per mail op de hoogte van de situatie van zijn vrouw, zijn dochters en hemzelf.

Een compilatie van Eduards mails geeft een intieme inkijk in het dagelijks leven van een gezin dat is getroffen door een vernietigende ziekte.

Dit Boek verschijnt op aanraden van enkele oorspronkelijke lezers van de mails, omdat zij het als waardevol hebben ervarendat zij door de openhartige berichten een balans hebben gevonden tussen nauwe betrokkenheid en gepaste afstand. Door de relatief luchtige wijze waarop het ziekteproces is beschreven, is voor hen ‘de dood’ minder eng geworden.

Een nieuwe Lente? Is dan ook vooral bedoeld voor mensen die te maken hebben met een ernstige ziekte in hun omgeving. Zij kunnen er iets van leren en in herkennen van hun eigen wanhoop of ontroering. En er wellicht troost uit putten. Het boek is ook bedoeld voor zorgverleners, die hiermee de andere kant van het leven van de patiënt te zien krijgen. Hetgeen hen wellicht kan helpen nog kritischer te zijn in hun dagelijkse zorgtaak voor patiënten en hun omgeving.

De opbrengst van het boek gaat naar de Stichting Leukemie.nl, die zich inzet om onderzoek naar het terugdringen van deze ziekte te financieren.
Een nieuwe lente? is te koop bij Coöp Aalderink in Steenderen, Bruna in Vorden en via de website www.eennieuwelente.com.

Ga terug

Dauwtrappen in Wichmond

Kom ook dauwtrappen in Wichmond! Op 9 mei kan er tussen 8 en 10.30 uur gestart worden bij fam. Krijt aan de Hackforterweg 33  in Wichmond.

Lees meer...

Puur Natuur overvalt het gemeentehuis voor SamenLoop voor Hoop

Een aantal cliënten heeft een bezoek aan het gemeentehuis gebracht om hen te overvallen met een ludieke actie!

Lees meer...

3e teaminformatieavond

Op donderdag 4 april a.s. organiseren we alweer de 3e teaminformatieavond. Deze avond is voor de teams die zich al hebben opgegeven voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst en potentiële nieuwe teams. Bent u ook bezig met het formeren van een team of hebt u plannen om dat te gaan doen dan bent u ook van harte welkom. Deze avond zal in het teken staan van suvivors en het team van SamenLoop voor Hoop Heerde zal vertellen over haar ervaringen van vorig jaar.

Deze infoavond wordt gehouden in de Christelijke Basisschool Bekveld, Hogenkampweg 24, Hengelo Gld Inloop van 19:30 en we starten om 20:00 uur.

Paasvossenjacht

Op zaterdag 30 maart organiseert het team Flopwalkers in de middag een Paasvossenjacht voor kindereen van  4 tot 12 jaar. Lees meer in de flyer Paasvossenjacht

Heeft u oud ijzer?

Net als in 2008  houdt het team De Vage kennissen weer een oud ijzeractie, nu op zaterdag 13 april a.s.
Woont u in Hengelo in de buurt van de Meeninklaan, Wichmondseweg, Lankhorsterstraat (tot aan v.d. Brink), Hesselinkdijk, Menninkweg, Mokkinkdijk  e.d , dan mag u komende week een flyer van deze oudijzer actie verwachten. Heeft u volgende week de flyer niet gehad of woont u niet in de directe buurt maar u heeft wel oudijzer, neem dan contact op met het team via 06 10836096 of 06 51124328.

Eierenactie Fam. Lubbers

De Samenloop teams van de Familie Lubbers uit Hengelo houden komend weekend een eieractie.

De beide teams gaan op vrijdagavond 22 en zaterdagmorgen 23 maart in Hengelo en omgeving huis aan huis verse eieren verkopen. De opbrengst van de actie komt ten goede aan de Samenloop voor Hoop Bronckhorst.
De prijs van de eieren is vergeleken met 5 jaar geleden gelijk gebleven. Ze kosten weer 2 euro per 10 stuks en 5 euro per 30 stuks.

SamenLoop voor Hoop diner

Heeft u belangstelling voor een verrassend drie gangen diner in Ons Huis op zon. 21 april om 17.00 uur?
Dit is mogelijk voor € 25 pp en daarvan is 10 euro bestemd voor Samenloop voor Hoop. Deze actie is georganiseerd door het Hengels Kerkenteam.

Lees meer in deze flyer

Hengelo viert Hemelvaart voor het goede doel

Het centrum van Hengelo zal tijdens de komende Hemelvaartsdag (9 mei) bruisen voor de KWF
Kankerbestrijding. Die dag organiseert SamenLoop voor Hoop Bronckhorst samen
met het Alpe d’Huzes Team Bronckhorst een dag vol vertier voor jong en oud. ....

Lees meer...

Kofferbakacties

Komend weekend zijn er twee kofferbakacties door verschillende teams ....

Lees meer...

2e infoavond

Op dinsdag 12 maart a.s. organiseren we de tweede teaminformatieavond. Deze avond is voor de teams die zich al hebben opgegeven voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst en potentiële nieuwe teams. Bent u ook bezig met het formeren van een team of hebt u plannen om dat te gaan doen dan bent u ook van harte welkom. Namens het KWF zal Jan Puthaar aanwezig zijn.

Deze infoavond wordt gehouden in het gemeentehuis Bronckhorst, Elderinkweg 2, Hengelo (G).
U bent welkom vanaf 19:45 uur, we beginnen om 20:00 uur.