Een nieuwe lente?

door Dirk Hiddink

Enige tijd geleden is Herman Luimes (onze voorzitter) op een bijeenkomst in contact gekomen met dhr. Eduard Mesritz. Eduard heeft na het overlijden van zijn vrouw Heleen een boek geschreven genaamd "Een nieuwe lente?"

Heleen en Eduard vormen met hun dochters Melissa(12) en Jocelyne(10) een gelukkig gezin. Tot Heleen plotseling moet worden opgenomen in het ziekenhuis. De Diagnose komt aan als een mokerslag: ze heeft acute leukemie.

Veertien maanden lang leven Heleen, Eduard, Melissa en Jocelyn tussen hoop en wanhoop. Eduard houdt vrienden en familieleden per mail op de hoogte van de situatie van zijn vrouw, zijn dochters en hemzelf.

Een compilatie van Eduards mails geeft een intieme inkijk in het dagelijks leven van een gezin dat is getroffen door een vernietigende ziekte.

Dit Boek verschijnt op aanraden van enkele oorspronkelijke lezers van de mails, omdat zij het als waardevol hebben ervarendat zij door de openhartige berichten een balans hebben gevonden tussen nauwe betrokkenheid en gepaste afstand. Door de relatief luchtige wijze waarop het ziekteproces is beschreven, is voor hen ‘de dood’ minder eng geworden.

Een nieuwe Lente? Is dan ook vooral bedoeld voor mensen die te maken hebben met een ernstige ziekte in hun omgeving. Zij kunnen er iets van leren en in herkennen van hun eigen wanhoop of ontroering. En er wellicht troost uit putten. Het boek is ook bedoeld voor zorgverleners, die hiermee de andere kant van het leven van de patiënt te zien krijgen. Hetgeen hen wellicht kan helpen nog kritischer te zijn in hun dagelijkse zorgtaak voor patiënten en hun omgeving.

De opbrengst van het boek gaat naar de Stichting Leukemie.nl, die zich inzet om onderzoek naar het terugdringen van deze ziekte te financieren.
Een nieuwe lente? is te koop bij Coöp Aalderink in Steenderen, Bruna in Vorden en via de website www.eennieuwelente.com.

Ga terug

Tulpenactie groot succes

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben het team van CBS Bekveld en Holtria samen tulpen verkocht voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst.

Lees meer...

Jumbo Hollak sponsort team Mutsenklup & Go

Jumbo Hollak in Zelhem sponsort het team Mutsenklup & Go d.m.v. de sponsorzegels. Het team verzameld alle kaarten en zegels, voor elke volle kaart krijgt het team 1 euro!
Dus heeft u nog zegels of volle kaarten in huis, of wilt u ze speciaal voor ons sparen? Het zou geweldig zijn als u deze bij ons zou willen inleveren om zodoende ons team te helpen een geweldig bedrag voor de KWF binnen te halen.

Zegels kunt u inleveren bij Ingrid van Oerle, Ardinckhoek 42 in Zelhem. U mag haar ook bellen,
tel: 0314 62 47 35, dan worden de zegels opgehaald.

Tulpen te koop

Zin om het voorjaar in huis te halen?
Op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari a.s. gaan de teams van Basisschool Bekveld en Holtria Bekveld gezamenlijk tulpen verkopen. De tulpen kosten € 3,50 per bos, drie bossen voor een tientje. Deze tulpen worden huis aan huis verkocht in Hengelo en Keijenborg.
Hebt u ze gemist, dan kunt u ze ook bestellen via e-mail : h.b.luimes@hetnet.nl

Geslaagde teamavond SamenLoop voor Hoop

Dinsdagavond 29 januari is de eerste teaminformatieavond gehouden voor deelnemers aan de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst 2013. De avond, in de brandweerkazerne in Hengelo, werd zeer goed bezocht. Lees meer ...

Lees meer...

1e Teaminformatie avond Samenloop voor Hoop Bronckhorst 2013

Op dinsdag 29 januari is in de brandweerkazerne in Hengelo een bijeenkomst voor teams en andere geïnteresseerden.

Lees meer...

Ons Zooitje op de vlooienmarkt

Het team Ons Zooitje staat zondag 20 januari a.s. van 07.00 tot 16.00 uur met een kraam op de vlooienmarkt in de Americahal aan de Laan van Erica 50 te Apeldoorn.

Lees meer...

Radio Ideaal bericht over de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst

Zondag 6 januari is bij Radio Ideaal de “aftrap”van de uitzendingen van de Samenloop voor Hoop Bronckhorst 2013.
Iedere zondag tussen 18.00 en 19.00 uur nieuws en interviews.

Lees meer...

Een nieuwe lente?

Enige tijd geleden is Herman Luimes (onze voorzitter) op een bijeenkomst in contact gekomen met dhr. Eduard Mesritz.
Eduard heeft na het overlijden van zijn vrouw Heleen een boek geschreven genaamd "Een nieuwe lente?"

Lees meer...

Prettige Kerstdagen en een gelukkig 2013

De organisatie van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst wens u fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar

Kerstmarkt Appie Happie

Kom zaterdag 15 of zondag 16 december naar de kerstmarkt in de Veldhoek bij Appie Happie! 
Het is geheel overdekt en er is van alles te zien. Tijden: zaterdag van 15.00 uur tot 20.00 en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.  

Volleybalvereniging de Veldhoek staat er met heerlijke oliebollen en promoot de Samenloop voor Hoop Bronckhorst 2013.