Een nieuwe lente?

door Dirk Hiddink

Enige tijd geleden is Herman Luimes (onze voorzitter) op een bijeenkomst in contact gekomen met dhr. Eduard Mesritz. Eduard heeft na het overlijden van zijn vrouw Heleen een boek geschreven genaamd "Een nieuwe lente?"

Heleen en Eduard vormen met hun dochters Melissa(12) en Jocelyne(10) een gelukkig gezin. Tot Heleen plotseling moet worden opgenomen in het ziekenhuis. De Diagnose komt aan als een mokerslag: ze heeft acute leukemie.

Veertien maanden lang leven Heleen, Eduard, Melissa en Jocelyn tussen hoop en wanhoop. Eduard houdt vrienden en familieleden per mail op de hoogte van de situatie van zijn vrouw, zijn dochters en hemzelf.

Een compilatie van Eduards mails geeft een intieme inkijk in het dagelijks leven van een gezin dat is getroffen door een vernietigende ziekte.

Dit Boek verschijnt op aanraden van enkele oorspronkelijke lezers van de mails, omdat zij het als waardevol hebben ervarendat zij door de openhartige berichten een balans hebben gevonden tussen nauwe betrokkenheid en gepaste afstand. Door de relatief luchtige wijze waarop het ziekteproces is beschreven, is voor hen ‘de dood’ minder eng geworden.

Een nieuwe Lente? Is dan ook vooral bedoeld voor mensen die te maken hebben met een ernstige ziekte in hun omgeving. Zij kunnen er iets van leren en in herkennen van hun eigen wanhoop of ontroering. En er wellicht troost uit putten. Het boek is ook bedoeld voor zorgverleners, die hiermee de andere kant van het leven van de patiënt te zien krijgen. Hetgeen hen wellicht kan helpen nog kritischer te zijn in hun dagelijkse zorgtaak voor patiënten en hun omgeving.

De opbrengst van het boek gaat naar de Stichting Leukemie.nl, die zich inzet om onderzoek naar het terugdringen van deze ziekte te financieren.
Een nieuwe lente? is te koop bij Coöp Aalderink in Steenderen, Bruna in Vorden en via de website www.eennieuwelente.com.

Ga terug

Samenloopteams op Winterse pleinfeesten in Hengelo

Vrijdagavond 14 december zijn 3 samenloopteams aanwezig op de Winterse pleinfeesten in Hengelo.

In het centrum staat het team Vage Kennissen met leuke hebbedingen, broodjes knakworst en warme koffie. Het team Akkerwinde heeft kerststukjes, windlichtjes, glühwein, nieuwjaar rolletjes ,cup cakes en kaarten. En bij het team van de Fam. Lubbers kunnen kinderen grabbelen in de grabbelton en is er touwtje trekken voor volwassenen.

Kom vrijdagavond van 17.00 tot 21.00 uur ook even naar Hengelo, neem een kijkje bij de teams en sponsor zo de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst 2013

Mutsenklup en Go op de Zelhemse kerstmarkt

Al menig team is druk in de weer met acties om geld in te zamelen. Zo staat de Mutsenklup & Go komende zondag, 9 december a.s. van 13:00 tot 17:00 uur, op de kerstmarkt in Zelhem.
Zij zullen daar de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst promoten. Bezoekers kunnen kaarsenzakken kopen, een kaarsje aansteken of popcorn kopen om het team te steunen.

nestkastje annex voederhuisje

SamenLoop voor Hoop Vogelhuisjes actie

De Firma Wildkamp Zutphen steunt het team Vreugdewippers door van elk verkocht vogelhuisje €5,= af te dragen voor het goede doel.

Lees meer...

Oproep aan teams

Als uw team een actie gaat houden om geld in te zamelen, bijv. kerstbakjes verkopen. Laat dit dan tijdig vooraf aan ons weten. Wij zullen dit dan melden op onze site en Radio Ideaal zal het melden tijdens haar uitzendingen. Daarnaast ontvangen wij graag na uw activiteit een fotootje van uw actie, die plaatsen we dan ook weer op onze website.

U kunt uw actie melden via een mailtje naar publiciteit@samenloopvoorhoopbronckhorst.nl

promotie tijdens Blubberrun

Promotie SamenLoop voor Hoop Bronckhorst

Inmiddels draait de organisatie op volle toeren. De commissies vergaderen met enige regelmaat om ideeën voor de komende samenloop door te spreken en de werkzaamheden te verdelen.

Lees meer...

personeel Hoveniersbedrijf Gebr. Arends te Wichmond overhandigt 500 euro

Personeel Gebr. Arends sponsort

In het mooie weekend van 15 en 16 september jl. hebben we op de Open Tuin Dagen 2012 van de Gebr. Arends met een stand mogen staan om zo aandacht te vragen voor ons evenement van volgend jaar.

Lees meer...

Kick-off SamenLoop voor Hoop Bronckhorst 2013

Op zaterdag 8 september jl. was het zover; de Kick-off SamenLoop voor Hoop Bronckhorst 2013.
Het bestuur is er in geslaagd een compleet team van vrijwilligers te vinden die diverse commissies gaan vormen om de nodige werkzaamheden uit te voeren.

Lees meer...