Hengelo viert Hemelvaart voor het goede doel

door Dirk Hiddink

Door Luuk Stam

HENGELO - Het centrum van Hengelo zal tijdens de komende Hemelvaartsdag (9 mei) bruisen voor de KWF Kankerbestrijding. Die dag organiseert SamenLoop voor Hoop Bronckhorst samen met het Alpe d’Huzes Team Bronckhorst een dag vol vertier voor jong en oud. Vanaf 10.00 uur starten er bij bar-discotheek De Zwaan diverse wandel- en fietsroutes rondom Hengelo. ’s Middags nemen de jongens van Feestival Hengelo (voorheen Hengels Feest) de Spalstraat in hun bezit. Zij zullen vanuit een heus Glazen Huis het publiek muzikaal vermaken met een Hengelose variant van de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request. Bezoekers kunnen hier tegen betaling een plaatje aanvragen. 

De complete opbrengst van het evenement komt ten goede aan SamenLoop voor Hoop en het Alpe d’Huzes Team. Zij zetten zich beiden in voor de KWF Kankerbestrijding. SamenLoop voor Hoop Bronckhorst is een lokaal wandelevenement dat jaarlijks (ex)kankerpatiënten in het zonnetje zet, overledenen herdenkt en geld inzamelt voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Een groep enthousiaste vrijwilligers organiseert het evenement dit jaar in de gemeente Bronckhorst op 15 en 16 juni. Het Alpe d’Huzes Team Bronckhorst gaat ruim een week eerder, op 6 juni, de uitdaging aan om zes keer met de fiets de Alpe d’Huez te beklimmen. Deze legendarische Alpencol ligt geregeld in het parcours van de Tour de France. Maar op 6 juni is de berg het toneel waarop vele fietsers onder het motto ‘opgeven is geen optie’ een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.

Zowel SamenLoop voor Hoop als het Alpe d’Huzes Team kijken er naar uit om ter voorbereiding op dit alles tijdens Hemelvaartsdag geld op te halen en vooral ook het leven te vieren. Waar de wandelaars en de fietsers in de ochtenduren kunnen genieten van de mooie groenrijke omgeving van Hengelo, neemt Feestival Hengelo daarna het stokje over vanuit het Glazen Huis in de Spalstraat. Deze jongens weten wel wat een feestje is. Al zeven jaar lang organiseren zij het Hengelsfeest. Wat ruim zeven jaar geleden begon als een gezellige fuif van een groepje ‘Hengelse’ vrienden is dit jaar zelfs uitgegroeid tot een tweedaags evenement: Feestival Hengelo. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus zullen weer diverse bekende artiesten naar het feestterrein aan de Zelhemseweg trekken. Maar zolang hoeft de liefhebber van een feestje niet te wachten. Die is net als alle wandelaars en fietsers op Hemelvaartsdag van harte welkom in het centrum van Hengelo.

Ga terug

Organisatie SamenLoop voor Bronckhorst weer aan de slag

De organisatie van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst is al weer hard aan het werk. Op 9 en 10 juni 2018 gaat de 3e editie plaatsvinden. Dit keer op het terrein van Voetbal- en atletiekvereniging Pax in Hengelo (G).

Als eerste officiële actie is zaterdag 24 juni 2017 het contract ondertekend met het KWF Kankerbestrijding door de voorzitter en de penningmeester. Daarnaast is er een intentieverklaring ondertekend door de voorzitters van Pax en de SamenLoop voor Hoop. We zien uit naar een fijne samenwerking.

Organisatie bedankt Bronckhorst e.o. voor €.96.000.

Het is al weer enkele maanden geleden dat wij in het weekend van zaterdag 15 juni en zondag 16 juni 2013 de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst hebben gehouden. Het was een geweldig evenement waar we lang naar hebben uitgekeken en wat fantastisch is verlopen. Een groot compliment aan de deelnemende teams, de sponsoren (in geld en natura) en alle vrijwilligers.

Lees meer...

Saamhorigheid levert €92.000,= op

De 2e editie van de Samenloop voor Hoop Bronckhorst zit er weer op. Na maanden van voorbereiding en een weekje opbouwen was het dan eindelijk 15 juni. ...

 

 

Lees meer...

Kleur geven aan je hartenwens

Morgen is het zover, dan begint de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst. Naast het lopen, alle entertainment, teamactiviteiten is het ook mogelijk om je creatief te uiten middels het maken van een wenstekening.

Lees meer...

Witgoed te koop

Het team de Volleykwebbels hebben nog een actie.WIE ...O..WIE...heeft er belangstelling voor een klein koelkastje, tafelmodel, iets kleiner dan een standaard model én 2 afwasmachines,

Lees meer...

De laatste actie voor de SamenLoop?

Nog maar een paar dagen en dan gaat onze SamenLoop beginnen. Hebben we alle actie vooraf daarmee gehad? Nee..
De Volleykwebbels gaan op de valreep nog pioenrozen verkopen.

Lees meer...

SamenLooprit voor auto's en motoren

Op zaterdag 15 juni organiseert HAMOVE touring de jaarlijkse avondrit. Je bent gewend dat deze rit begint en eindigt bij de molen aan de “Varsselring”. Echter dit jaar begint en eindigt de rit bij de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst.

Lees meer...

Swansation Pink

Op 7 juni a.s. organiseert de dames van team Pink Spirit met medewerking van Dogzs en DJ Dion een 'Swansation Pink' in café de Zwaan in Hengelo (G). Het één wordt mogelijk gemaakt met behulp van vele sponsoren. zie bijgaande flyer.
Het begint om 21:00 uur en de entree is €5,= ...en de dresscode is, 3 keer raden; pink.

SamenLooplied te beluisteren en op CD verkrijgbaar

Zoals eerder gemeld heeft Buitengewoon! het SamenLooplied 2013 gezongen tijdens de laatste teamavond en tijdens de uitzending van Radio Ideaal. Het lied staat op de cd 'Voor de stilte uit' van Buitengewoon. ...

Lees meer...

Flopwalkers Tuinparty

Het team de Flopwalkers organiseren op vrijdagavond 31 mei a.s. een 'zintuigprikkelnde avond in een natuurlijke omgeving'. Dit gaat gebeuren aan de Toverstraat 12 in Baak, aanvang 20:30. Met een "Buitengewone" muzikale omlijstingkunt u heerlijk genieten van spannende massage, piersings plaatsen, fotoshoots, Dr. Fish, een boekemarkt en meer belevingen voor lichaam en geest. Uiteraard zal een hapje en een drankje niet ontbreken.

De toegangskaarten kosten €25. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar...dus wees er snel bij via am.nieuwenhuis@hetnet.nl

Klik op de afbeelding voor alle informatie