Hengelo viert Hemelvaart voor het goede doel

door Dirk Hiddink

Door Luuk Stam

HENGELO - Het centrum van Hengelo zal tijdens de komende Hemelvaartsdag (9 mei) bruisen voor de KWF Kankerbestrijding. Die dag organiseert SamenLoop voor Hoop Bronckhorst samen met het Alpe d’Huzes Team Bronckhorst een dag vol vertier voor jong en oud. Vanaf 10.00 uur starten er bij bar-discotheek De Zwaan diverse wandel- en fietsroutes rondom Hengelo. ’s Middags nemen de jongens van Feestival Hengelo (voorheen Hengels Feest) de Spalstraat in hun bezit. Zij zullen vanuit een heus Glazen Huis het publiek muzikaal vermaken met een Hengelose variant van de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request. Bezoekers kunnen hier tegen betaling een plaatje aanvragen. 

De complete opbrengst van het evenement komt ten goede aan SamenLoop voor Hoop en het Alpe d’Huzes Team. Zij zetten zich beiden in voor de KWF Kankerbestrijding. SamenLoop voor Hoop Bronckhorst is een lokaal wandelevenement dat jaarlijks (ex)kankerpatiënten in het zonnetje zet, overledenen herdenkt en geld inzamelt voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Een groep enthousiaste vrijwilligers organiseert het evenement dit jaar in de gemeente Bronckhorst op 15 en 16 juni. Het Alpe d’Huzes Team Bronckhorst gaat ruim een week eerder, op 6 juni, de uitdaging aan om zes keer met de fiets de Alpe d’Huez te beklimmen. Deze legendarische Alpencol ligt geregeld in het parcours van de Tour de France. Maar op 6 juni is de berg het toneel waarop vele fietsers onder het motto ‘opgeven is geen optie’ een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.

Zowel SamenLoop voor Hoop als het Alpe d’Huzes Team kijken er naar uit om ter voorbereiding op dit alles tijdens Hemelvaartsdag geld op te halen en vooral ook het leven te vieren. Waar de wandelaars en de fietsers in de ochtenduren kunnen genieten van de mooie groenrijke omgeving van Hengelo, neemt Feestival Hengelo daarna het stokje over vanuit het Glazen Huis in de Spalstraat. Deze jongens weten wel wat een feestje is. Al zeven jaar lang organiseren zij het Hengelsfeest. Wat ruim zeven jaar geleden begon als een gezellige fuif van een groepje ‘Hengelse’ vrienden is dit jaar zelfs uitgegroeid tot een tweedaags evenement: Feestival Hengelo. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus zullen weer diverse bekende artiesten naar het feestterrein aan de Zelhemseweg trekken. Maar zolang hoeft de liefhebber van een feestje niet te wachten. Die is net als alle wandelaars en fietsers op Hemelvaartsdag van harte welkom in het centrum van Hengelo.

Ga terug

Kunst tegen Kanker

Team Geurts & Co organiseert samen met Anne von Drehle -van Atelier KUNSTzin- op zondag 2 juni a.s. van 11:00 tot 15:00 uur een verkoopexpositie van schilderijen die beschikbaar gesteld zijn door cursisten. ...

Lees meer...

SamenLooplied 2013 zeer goed ontvangen

Afgelopen dinsdagavond was onze 4e informatieavond en stond in het teken van het entertainmentprogramma wat gepresenteerd werd. Het programma staat op de pagina Programma. ...

Lees meer...

Vrijwilligers gevraagd!

Het is bijna zover! De Samenloop voor Hoop Bronckhorst gaat dan van start op zaterdag 15 juni 2013 om 15:00 uur en duurt tot zondag 16 juni 2013 15:00 uur. De locatie is sportaccommodatie De Lankhorst (sv Socii), Lankhorsterstraat 3b te Wichmond.

Na ruim 1 jaar voorbereiding is het meeste werk gedaan. Op dit moment zijn we met name op zoek naar vrijwilligers, die ons voor, tijdens en na het evenement willen helpen. Voor informatie over de Samenloop voor Hoop kun je terecht op onze website: www.samenloopvoorhoopbronckhorst.nl  Als u geïnteresseerd bent geraakt in het evenement en u zou wel mee willen helpen, neemt u dan contact met ons op.

Stuur een mailtje met daarin uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres naar  info@samenloopvoorhoopbronckhorst.nl

Op donderdagavond 30 mei houden we een inloopavond voor vrijwilligers in de kantine van sv Socii te Wichmond om 19.30 uur. Op deze avond willen we de diverse taken verdelen.  

4e informatieavond

Op dinsdag 14 mei a.s. organiseren we onze 4e teaminformatieavond. Deze avond is voor de teams die zich al hebben opgegeven voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst en potentiële nieuwe teams. Bent u ook bezig met het formeren van een team of hebt u plannen om dat te gaan doen dan bent u ook van harte welkom. Op deze avond staan we o.a. ook stil bij het entertainmentprogramma tijdens het evenement.

Deze infoavond wordt gehouden in de kantine van Socii, aan de Lankhorsterstraat 3b te Wichmond, kunt u gelijk zien waar de SamenLoop gehouden gaat worden. Inloop van 19:30 en we starten om 20:00 uur.

Dauwtrappen voor Samenloop voor Hoop

Om 8 uur 's ochtends ging de eerste deelnemer van Dauwtrappen Wichmond van start, daarna volgden er nog zo'n 180 wandelaars.

Lees meer...

Klootschieten met team Geurts & Co

Op zondag 26 mei a.s. is er een klootschiettoernooi voor iedereen vanaf 12 jaar, voor de kinderen tot 12 jaar zijn er kinderactiviteiten. Kosten deelname slechts €.3,= per persoon, inclusief een kop koffie of thee met cake. Voor de kinderen gratis ranja.

Opgave (individueel of per team) bij Hans en Riet Geurts, Landlustweg 30, Steenderen, tel. 0575-451288.

Meer info? klik op de afbeelding

Hemelvaartsdag: Wandelen, fietsen en frühshoppen in Hengelo

Op donderdag 9 mei organiseren Feestival, Bar Disco De Zwaan, het team Alpe 'd HuZes Bronckhorst en SamenLoop voor Hoop Bronckhorst gezamenlijk een gezellige dag t.b.v. het KWF in Hengelo (G).

Lees meer...

AMI Kappers Zelhem knipt u en steunt de Mutsenklup & Go

AMI Kappers ondersteunt team Mutsenklup en Go door de hele maand mei € 0,50 per klant te doneren voor de Samenloop, ook kunnen klanten 100 beautypunten inleveren en doneren zij € 2,- extra aan de Samenloop.  ...

Lees meer...

Chocolade actie team Akkerwinde

Een lekker actie: Op maandag 6 mei start het team Akkerwinde met de verkoop van dozen chocola in Hengelo Gld, voor slechts € 5,00   ... en wie lust er nu geen chocola?

4 het leven in Vrijheid en kom 5 mei FF naar Steef!!

Het team GUARDIAN ANGEL organiseren op 5 mei een benefietconcert in café FF naar Steef, Dorpstraat 1 in Hummelo, aanvang om 16:00 uur.
Er wordt belangeloos meegewerkt door GERRIE EVERS (Acoustic Folks) MAARTEN JANSEN (Dé Elvis vertolker) en POOR JOHN (Vette Rock & Roll, bekend van de Zwarte Cross)

Dus 4 het leven in Vrijheid en kom 5 mei FF naar Steef!!