Hengelo viert Hemelvaart voor het goede doel

door Dirk Hiddink

Door Luuk Stam

HENGELO - Het centrum van Hengelo zal tijdens de komende Hemelvaartsdag (9 mei) bruisen voor de KWF Kankerbestrijding. Die dag organiseert SamenLoop voor Hoop Bronckhorst samen met het Alpe d’Huzes Team Bronckhorst een dag vol vertier voor jong en oud. Vanaf 10.00 uur starten er bij bar-discotheek De Zwaan diverse wandel- en fietsroutes rondom Hengelo. ’s Middags nemen de jongens van Feestival Hengelo (voorheen Hengels Feest) de Spalstraat in hun bezit. Zij zullen vanuit een heus Glazen Huis het publiek muzikaal vermaken met een Hengelose variant van de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request. Bezoekers kunnen hier tegen betaling een plaatje aanvragen. 

De complete opbrengst van het evenement komt ten goede aan SamenLoop voor Hoop en het Alpe d’Huzes Team. Zij zetten zich beiden in voor de KWF Kankerbestrijding. SamenLoop voor Hoop Bronckhorst is een lokaal wandelevenement dat jaarlijks (ex)kankerpatiënten in het zonnetje zet, overledenen herdenkt en geld inzamelt voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Een groep enthousiaste vrijwilligers organiseert het evenement dit jaar in de gemeente Bronckhorst op 15 en 16 juni. Het Alpe d’Huzes Team Bronckhorst gaat ruim een week eerder, op 6 juni, de uitdaging aan om zes keer met de fiets de Alpe d’Huez te beklimmen. Deze legendarische Alpencol ligt geregeld in het parcours van de Tour de France. Maar op 6 juni is de berg het toneel waarop vele fietsers onder het motto ‘opgeven is geen optie’ een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.

Zowel SamenLoop voor Hoop als het Alpe d’Huzes Team kijken er naar uit om ter voorbereiding op dit alles tijdens Hemelvaartsdag geld op te halen en vooral ook het leven te vieren. Waar de wandelaars en de fietsers in de ochtenduren kunnen genieten van de mooie groenrijke omgeving van Hengelo, neemt Feestival Hengelo daarna het stokje over vanuit het Glazen Huis in de Spalstraat. Deze jongens weten wel wat een feestje is. Al zeven jaar lang organiseren zij het Hengelsfeest. Wat ruim zeven jaar geleden begon als een gezellige fuif van een groepje ‘Hengelse’ vrienden is dit jaar zelfs uitgegroeid tot een tweedaags evenement: Feestival Hengelo. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus zullen weer diverse bekende artiesten naar het feestterrein aan de Zelhemseweg trekken. Maar zolang hoeft de liefhebber van een feestje niet te wachten. Die is net als alle wandelaars en fietsers op Hemelvaartsdag van harte welkom in het centrum van Hengelo.

Ga terug

Dauwtrappen in Wichmond

Kom ook dauwtrappen in Wichmond! Op 9 mei kan er tussen 8 en 10.30 uur gestart worden bij fam. Krijt aan de Hackforterweg 33  in Wichmond.

Lees meer...

Puur Natuur overvalt het gemeentehuis voor SamenLoop voor Hoop

Een aantal cliënten heeft een bezoek aan het gemeentehuis gebracht om hen te overvallen met een ludieke actie!

Lees meer...

3e teaminformatieavond

Op donderdag 4 april a.s. organiseren we alweer de 3e teaminformatieavond. Deze avond is voor de teams die zich al hebben opgegeven voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst en potentiële nieuwe teams. Bent u ook bezig met het formeren van een team of hebt u plannen om dat te gaan doen dan bent u ook van harte welkom. Deze avond zal in het teken staan van suvivors en het team van SamenLoop voor Hoop Heerde zal vertellen over haar ervaringen van vorig jaar.

Deze infoavond wordt gehouden in de Christelijke Basisschool Bekveld, Hogenkampweg 24, Hengelo Gld Inloop van 19:30 en we starten om 20:00 uur.

Paasvossenjacht

Op zaterdag 30 maart organiseert het team Flopwalkers in de middag een Paasvossenjacht voor kindereen van  4 tot 12 jaar. Lees meer in de flyer Paasvossenjacht

Heeft u oud ijzer?

Net als in 2008  houdt het team De Vage kennissen weer een oud ijzeractie, nu op zaterdag 13 april a.s.
Woont u in Hengelo in de buurt van de Meeninklaan, Wichmondseweg, Lankhorsterstraat (tot aan v.d. Brink), Hesselinkdijk, Menninkweg, Mokkinkdijk  e.d , dan mag u komende week een flyer van deze oudijzer actie verwachten. Heeft u volgende week de flyer niet gehad of woont u niet in de directe buurt maar u heeft wel oudijzer, neem dan contact op met het team via 06 10836096 of 06 51124328.

Eierenactie Fam. Lubbers

De Samenloop teams van de Familie Lubbers uit Hengelo houden komend weekend een eieractie.

De beide teams gaan op vrijdagavond 22 en zaterdagmorgen 23 maart in Hengelo en omgeving huis aan huis verse eieren verkopen. De opbrengst van de actie komt ten goede aan de Samenloop voor Hoop Bronckhorst.
De prijs van de eieren is vergeleken met 5 jaar geleden gelijk gebleven. Ze kosten weer 2 euro per 10 stuks en 5 euro per 30 stuks.

SamenLoop voor Hoop diner

Heeft u belangstelling voor een verrassend drie gangen diner in Ons Huis op zon. 21 april om 17.00 uur?
Dit is mogelijk voor € 25 pp en daarvan is 10 euro bestemd voor Samenloop voor Hoop. Deze actie is georganiseerd door het Hengels Kerkenteam.

Lees meer in deze flyer

Hengelo viert Hemelvaart voor het goede doel

Het centrum van Hengelo zal tijdens de komende Hemelvaartsdag (9 mei) bruisen voor de KWF
Kankerbestrijding. Die dag organiseert SamenLoop voor Hoop Bronckhorst samen
met het Alpe d’Huzes Team Bronckhorst een dag vol vertier voor jong en oud. ....

Lees meer...

Kofferbakacties

Komend weekend zijn er twee kofferbakacties door verschillende teams ....

Lees meer...

2e infoavond

Op dinsdag 12 maart a.s. organiseren we de tweede teaminformatieavond. Deze avond is voor de teams die zich al hebben opgegeven voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst en potentiële nieuwe teams. Bent u ook bezig met het formeren van een team of hebt u plannen om dat te gaan doen dan bent u ook van harte welkom. Namens het KWF zal Jan Puthaar aanwezig zijn.

Deze infoavond wordt gehouden in het gemeentehuis Bronckhorst, Elderinkweg 2, Hengelo (G).
U bent welkom vanaf 19:45 uur, we beginnen om 20:00 uur.