Hengelo viert Hemelvaart voor het goede doel

door Dirk Hiddink

Door Luuk Stam

HENGELO - Het centrum van Hengelo zal tijdens de komende Hemelvaartsdag (9 mei) bruisen voor de KWF Kankerbestrijding. Die dag organiseert SamenLoop voor Hoop Bronckhorst samen met het Alpe d’Huzes Team Bronckhorst een dag vol vertier voor jong en oud. Vanaf 10.00 uur starten er bij bar-discotheek De Zwaan diverse wandel- en fietsroutes rondom Hengelo. ’s Middags nemen de jongens van Feestival Hengelo (voorheen Hengels Feest) de Spalstraat in hun bezit. Zij zullen vanuit een heus Glazen Huis het publiek muzikaal vermaken met een Hengelose variant van de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request. Bezoekers kunnen hier tegen betaling een plaatje aanvragen. 

De complete opbrengst van het evenement komt ten goede aan SamenLoop voor Hoop en het Alpe d’Huzes Team. Zij zetten zich beiden in voor de KWF Kankerbestrijding. SamenLoop voor Hoop Bronckhorst is een lokaal wandelevenement dat jaarlijks (ex)kankerpatiënten in het zonnetje zet, overledenen herdenkt en geld inzamelt voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Een groep enthousiaste vrijwilligers organiseert het evenement dit jaar in de gemeente Bronckhorst op 15 en 16 juni. Het Alpe d’Huzes Team Bronckhorst gaat ruim een week eerder, op 6 juni, de uitdaging aan om zes keer met de fiets de Alpe d’Huez te beklimmen. Deze legendarische Alpencol ligt geregeld in het parcours van de Tour de France. Maar op 6 juni is de berg het toneel waarop vele fietsers onder het motto ‘opgeven is geen optie’ een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.

Zowel SamenLoop voor Hoop als het Alpe d’Huzes Team kijken er naar uit om ter voorbereiding op dit alles tijdens Hemelvaartsdag geld op te halen en vooral ook het leven te vieren. Waar de wandelaars en de fietsers in de ochtenduren kunnen genieten van de mooie groenrijke omgeving van Hengelo, neemt Feestival Hengelo daarna het stokje over vanuit het Glazen Huis in de Spalstraat. Deze jongens weten wel wat een feestje is. Al zeven jaar lang organiseren zij het Hengelsfeest. Wat ruim zeven jaar geleden begon als een gezellige fuif van een groepje ‘Hengelse’ vrienden is dit jaar zelfs uitgegroeid tot een tweedaags evenement: Feestival Hengelo. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus zullen weer diverse bekende artiesten naar het feestterrein aan de Zelhemseweg trekken. Maar zolang hoeft de liefhebber van een feestje niet te wachten. Die is net als alle wandelaars en fietsers op Hemelvaartsdag van harte welkom in het centrum van Hengelo.

Ga terug

Tulpenactie groot succes

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben het team van CBS Bekveld en Holtria samen tulpen verkocht voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst.

Lees meer...

Jumbo Hollak sponsort team Mutsenklup & Go

Jumbo Hollak in Zelhem sponsort het team Mutsenklup & Go d.m.v. de sponsorzegels. Het team verzameld alle kaarten en zegels, voor elke volle kaart krijgt het team 1 euro!
Dus heeft u nog zegels of volle kaarten in huis, of wilt u ze speciaal voor ons sparen? Het zou geweldig zijn als u deze bij ons zou willen inleveren om zodoende ons team te helpen een geweldig bedrag voor de KWF binnen te halen.

Zegels kunt u inleveren bij Ingrid van Oerle, Ardinckhoek 42 in Zelhem. U mag haar ook bellen,
tel: 0314 62 47 35, dan worden de zegels opgehaald.

Tulpen te koop

Zin om het voorjaar in huis te halen?
Op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari a.s. gaan de teams van Basisschool Bekveld en Holtria Bekveld gezamenlijk tulpen verkopen. De tulpen kosten € 3,50 per bos, drie bossen voor een tientje. Deze tulpen worden huis aan huis verkocht in Hengelo en Keijenborg.
Hebt u ze gemist, dan kunt u ze ook bestellen via e-mail : h.b.luimes@hetnet.nl

Geslaagde teamavond SamenLoop voor Hoop

Dinsdagavond 29 januari is de eerste teaminformatieavond gehouden voor deelnemers aan de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst 2013. De avond, in de brandweerkazerne in Hengelo, werd zeer goed bezocht. Lees meer ...

Lees meer...

1e Teaminformatie avond Samenloop voor Hoop Bronckhorst 2013

Op dinsdag 29 januari is in de brandweerkazerne in Hengelo een bijeenkomst voor teams en andere geïnteresseerden.

Lees meer...

Ons Zooitje op de vlooienmarkt

Het team Ons Zooitje staat zondag 20 januari a.s. van 07.00 tot 16.00 uur met een kraam op de vlooienmarkt in de Americahal aan de Laan van Erica 50 te Apeldoorn.

Lees meer...

Radio Ideaal bericht over de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst

Zondag 6 januari is bij Radio Ideaal de “aftrap”van de uitzendingen van de Samenloop voor Hoop Bronckhorst 2013.
Iedere zondag tussen 18.00 en 19.00 uur nieuws en interviews.

Lees meer...

Een nieuwe lente?

Enige tijd geleden is Herman Luimes (onze voorzitter) op een bijeenkomst in contact gekomen met dhr. Eduard Mesritz.
Eduard heeft na het overlijden van zijn vrouw Heleen een boek geschreven genaamd "Een nieuwe lente?"

Lees meer...

Prettige Kerstdagen en een gelukkig 2013

De organisatie van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst wens u fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar

Kerstmarkt Appie Happie

Kom zaterdag 15 of zondag 16 december naar de kerstmarkt in de Veldhoek bij Appie Happie! 
Het is geheel overdekt en er is van alles te zien. Tijden: zaterdag van 15.00 uur tot 20.00 en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.  

Volleybalvereniging de Veldhoek staat er met heerlijke oliebollen en promoot de Samenloop voor Hoop Bronckhorst 2013.