Hengelo viert Hemelvaart voor het goede doel

door Dirk Hiddink

Door Luuk Stam

HENGELO - Het centrum van Hengelo zal tijdens de komende Hemelvaartsdag (9 mei) bruisen voor de KWF Kankerbestrijding. Die dag organiseert SamenLoop voor Hoop Bronckhorst samen met het Alpe d’Huzes Team Bronckhorst een dag vol vertier voor jong en oud. Vanaf 10.00 uur starten er bij bar-discotheek De Zwaan diverse wandel- en fietsroutes rondom Hengelo. ’s Middags nemen de jongens van Feestival Hengelo (voorheen Hengels Feest) de Spalstraat in hun bezit. Zij zullen vanuit een heus Glazen Huis het publiek muzikaal vermaken met een Hengelose variant van de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request. Bezoekers kunnen hier tegen betaling een plaatje aanvragen. 

De complete opbrengst van het evenement komt ten goede aan SamenLoop voor Hoop en het Alpe d’Huzes Team. Zij zetten zich beiden in voor de KWF Kankerbestrijding. SamenLoop voor Hoop Bronckhorst is een lokaal wandelevenement dat jaarlijks (ex)kankerpatiënten in het zonnetje zet, overledenen herdenkt en geld inzamelt voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Een groep enthousiaste vrijwilligers organiseert het evenement dit jaar in de gemeente Bronckhorst op 15 en 16 juni. Het Alpe d’Huzes Team Bronckhorst gaat ruim een week eerder, op 6 juni, de uitdaging aan om zes keer met de fiets de Alpe d’Huez te beklimmen. Deze legendarische Alpencol ligt geregeld in het parcours van de Tour de France. Maar op 6 juni is de berg het toneel waarop vele fietsers onder het motto ‘opgeven is geen optie’ een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.

Zowel SamenLoop voor Hoop als het Alpe d’Huzes Team kijken er naar uit om ter voorbereiding op dit alles tijdens Hemelvaartsdag geld op te halen en vooral ook het leven te vieren. Waar de wandelaars en de fietsers in de ochtenduren kunnen genieten van de mooie groenrijke omgeving van Hengelo, neemt Feestival Hengelo daarna het stokje over vanuit het Glazen Huis in de Spalstraat. Deze jongens weten wel wat een feestje is. Al zeven jaar lang organiseren zij het Hengelsfeest. Wat ruim zeven jaar geleden begon als een gezellige fuif van een groepje ‘Hengelse’ vrienden is dit jaar zelfs uitgegroeid tot een tweedaags evenement: Feestival Hengelo. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus zullen weer diverse bekende artiesten naar het feestterrein aan de Zelhemseweg trekken. Maar zolang hoeft de liefhebber van een feestje niet te wachten. Die is net als alle wandelaars en fietsers op Hemelvaartsdag van harte welkom in het centrum van Hengelo.

Ga terug

Samenloopteams op Winterse pleinfeesten in Hengelo

Vrijdagavond 14 december zijn 3 samenloopteams aanwezig op de Winterse pleinfeesten in Hengelo.

In het centrum staat het team Vage Kennissen met leuke hebbedingen, broodjes knakworst en warme koffie. Het team Akkerwinde heeft kerststukjes, windlichtjes, glühwein, nieuwjaar rolletjes ,cup cakes en kaarten. En bij het team van de Fam. Lubbers kunnen kinderen grabbelen in de grabbelton en is er touwtje trekken voor volwassenen.

Kom vrijdagavond van 17.00 tot 21.00 uur ook even naar Hengelo, neem een kijkje bij de teams en sponsor zo de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst 2013

Mutsenklup en Go op de Zelhemse kerstmarkt

Al menig team is druk in de weer met acties om geld in te zamelen. Zo staat de Mutsenklup & Go komende zondag, 9 december a.s. van 13:00 tot 17:00 uur, op de kerstmarkt in Zelhem.
Zij zullen daar de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst promoten. Bezoekers kunnen kaarsenzakken kopen, een kaarsje aansteken of popcorn kopen om het team te steunen.

nestkastje annex voederhuisje

SamenLoop voor Hoop Vogelhuisjes actie

De Firma Wildkamp Zutphen steunt het team Vreugdewippers door van elk verkocht vogelhuisje €5,= af te dragen voor het goede doel.

Lees meer...

Oproep aan teams

Als uw team een actie gaat houden om geld in te zamelen, bijv. kerstbakjes verkopen. Laat dit dan tijdig vooraf aan ons weten. Wij zullen dit dan melden op onze site en Radio Ideaal zal het melden tijdens haar uitzendingen. Daarnaast ontvangen wij graag na uw activiteit een fotootje van uw actie, die plaatsen we dan ook weer op onze website.

U kunt uw actie melden via een mailtje naar publiciteit@samenloopvoorhoopbronckhorst.nl

promotie tijdens Blubberrun

Promotie SamenLoop voor Hoop Bronckhorst

Inmiddels draait de organisatie op volle toeren. De commissies vergaderen met enige regelmaat om ideeën voor de komende samenloop door te spreken en de werkzaamheden te verdelen.

Lees meer...

personeel Hoveniersbedrijf Gebr. Arends te Wichmond overhandigt 500 euro

Personeel Gebr. Arends sponsort

In het mooie weekend van 15 en 16 september jl. hebben we op de Open Tuin Dagen 2012 van de Gebr. Arends met een stand mogen staan om zo aandacht te vragen voor ons evenement van volgend jaar.

Lees meer...

Kick-off SamenLoop voor Hoop Bronckhorst 2013

Op zaterdag 8 september jl. was het zover; de Kick-off SamenLoop voor Hoop Bronckhorst 2013.
Het bestuur is er in geslaagd een compleet team van vrijwilligers te vinden die diverse commissies gaan vormen om de nodige werkzaamheden uit te voeren.

Lees meer...