Saamhorigheid levert €92.000,= op

door Dirk Hiddink

De 2e editie van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst zit er weer op.
Na maanden van voorbereiding en een weekje opbouwen was het dan eindelijk 15 juni. Angstvallig werd in de week voorafgaand het weerbericht in de gaten gehouden, want deze veranderde bijna elke dag. Maar uiteindelijk werkte ook het weer mee. Een klein buitje tussen middag mocht de pret niet drukken.
We startten de SamenLoop voor Hoop om 14.00 uur met een druk bezochte survivorbijeenkomst in de kantine. De survivors werden verwelkomd door de voorzitter met de woorden dat zij het toonbeeld van de toekomst zijn voor de mensen die de diagnose kanker te horen krijgen. Na deze bijeenkomst vond de officiële opening van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst plaats. De voorzitter en de ambassadeur burgemeester Aalderink spraken alle aanwezige lopers toe. Om 15.00 uur precies ging de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst van start.

Door de medewerkers van Ideaal werd een 24 uur durend entertainment programma aangeboden. Diverse bands, koren, dansgroepen en cabaret verleenden hieraan belangeloos hun medewerking. Ook op het terrein werden de meest uiteenlopende activiteiten ontplooid door de deelnemende teams. Dit om de vele bezoekers te vermaken. Het was zaterdag gezellig druk op het terrein. Tijdens de kaarsenceremonie ‘s avonds om 23.00 uur waren er veel bezoekers aanwezig. Deze indrukwekkende ceremonie werd verzorgd door Christien Ferrari met medewerking van muziekvereniging Union uit Zelhem en Buitengewoon! (Anja den Bakker en Eelco Schuijl). Speciaal voor onze kaarsenceremonie had Anja den Bakker samen met een aantal tekstschrijvers teksten geschreven op bestaande liederen, die tijdens de ceremonie werden gezongen. Buitengewoon! heeft deze liederen en enkele andere nummers op een CD uitgebracht. Deze is vanaf afgelopen zaterdag te koop.

Ook tijdens de nachtelijke uren was het gezellig op het terrein, en voor een ieder het wist kwam de zon al weer op voor de aanvang van de volgende dag. De zondag begon rustig maar al voor het middaguur was het wederom gezellig druk. Vanaf 14.30 uur kreeg iedere samenloper een roos aangeboden door de organisatie en werd gezamenlijk de laatste ronde gelopen. Dit was een zeer bijzondere ronde, de ontlading was enorm.

Na deze ronde volgde een woord van dank van de voorzitter en de ambassadeur van de SamenLoop. Hierna maakte de penningmeester de voorlopige opbrengst  van € 92.000 bekend, dit bedrag werd symbolisch overhandigd aan Jan Puthaar (regiocoördinator van het KWF-kankerbestrijding). De SamenLoop werd afgesloten door gezamenlijk nog eenmaal het SamenLooplied te zingen, onder begeleiding van Buitengewoon!

Een woord van dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, commissieleden, sponsors en de mensen van Sportvereniging Socii. Hieruit blijkt dat de saamhorigheid in de gemeente Bronckhorst groot is en dat deze saamhorigheid heeft geleid tot dit voorlopig prachtig resultaat. Een resultaat waarop iedereen die heeft deelgenomen trots mag zijn. Namens de gehele organisatie wil ik nogmaals iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt deze geweldige SamenLoop voor Hoop in Bronckhorst te kunnen organiseren.

Bronckhorst e.o.: bedankt !

Herman Luimes

Voorz. SamenLoop voor Hoop Bronckhorst.

Ga terug

Kunst tegen Kanker

Team Geurts & Co organiseert samen met Anne von Drehle -van Atelier KUNSTzin- op zondag 2 juni a.s. van 11:00 tot 15:00 uur een verkoopexpositie van schilderijen die beschikbaar gesteld zijn door cursisten. ...

Lees meer...

SamenLooplied 2013 zeer goed ontvangen

Afgelopen dinsdagavond was onze 4e informatieavond en stond in het teken van het entertainmentprogramma wat gepresenteerd werd. Het programma staat op de pagina Programma. ...

Lees meer...

Vrijwilligers gevraagd!

Het is bijna zover! De Samenloop voor Hoop Bronckhorst gaat dan van start op zaterdag 15 juni 2013 om 15:00 uur en duurt tot zondag 16 juni 2013 15:00 uur. De locatie is sportaccommodatie De Lankhorst (sv Socii), Lankhorsterstraat 3b te Wichmond.

Na ruim 1 jaar voorbereiding is het meeste werk gedaan. Op dit moment zijn we met name op zoek naar vrijwilligers, die ons voor, tijdens en na het evenement willen helpen. Voor informatie over de Samenloop voor Hoop kun je terecht op onze website: www.samenloopvoorhoopbronckhorst.nl  Als u geïnteresseerd bent geraakt in het evenement en u zou wel mee willen helpen, neemt u dan contact met ons op.

Stuur een mailtje met daarin uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres naar  info@samenloopvoorhoopbronckhorst.nl

Op donderdagavond 30 mei houden we een inloopavond voor vrijwilligers in de kantine van sv Socii te Wichmond om 19.30 uur. Op deze avond willen we de diverse taken verdelen.  

4e informatieavond

Op dinsdag 14 mei a.s. organiseren we onze 4e teaminformatieavond. Deze avond is voor de teams die zich al hebben opgegeven voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst en potentiële nieuwe teams. Bent u ook bezig met het formeren van een team of hebt u plannen om dat te gaan doen dan bent u ook van harte welkom. Op deze avond staan we o.a. ook stil bij het entertainmentprogramma tijdens het evenement.

Deze infoavond wordt gehouden in de kantine van Socii, aan de Lankhorsterstraat 3b te Wichmond, kunt u gelijk zien waar de SamenLoop gehouden gaat worden. Inloop van 19:30 en we starten om 20:00 uur.

Dauwtrappen voor Samenloop voor Hoop

Om 8 uur 's ochtends ging de eerste deelnemer van Dauwtrappen Wichmond van start, daarna volgden er nog zo'n 180 wandelaars.

Lees meer...

Klootschieten met team Geurts & Co

Op zondag 26 mei a.s. is er een klootschiettoernooi voor iedereen vanaf 12 jaar, voor de kinderen tot 12 jaar zijn er kinderactiviteiten. Kosten deelname slechts €.3,= per persoon, inclusief een kop koffie of thee met cake. Voor de kinderen gratis ranja.

Opgave (individueel of per team) bij Hans en Riet Geurts, Landlustweg 30, Steenderen, tel. 0575-451288.

Meer info? klik op de afbeelding

Hemelvaartsdag: Wandelen, fietsen en frühshoppen in Hengelo

Op donderdag 9 mei organiseren Feestival, Bar Disco De Zwaan, het team Alpe 'd HuZes Bronckhorst en SamenLoop voor Hoop Bronckhorst gezamenlijk een gezellige dag t.b.v. het KWF in Hengelo (G).

Lees meer...

AMI Kappers Zelhem knipt u en steunt de Mutsenklup & Go

AMI Kappers ondersteunt team Mutsenklup en Go door de hele maand mei € 0,50 per klant te doneren voor de Samenloop, ook kunnen klanten 100 beautypunten inleveren en doneren zij € 2,- extra aan de Samenloop.  ...

Lees meer...

Chocolade actie team Akkerwinde

Een lekker actie: Op maandag 6 mei start het team Akkerwinde met de verkoop van dozen chocola in Hengelo Gld, voor slechts € 5,00   ... en wie lust er nu geen chocola?

4 het leven in Vrijheid en kom 5 mei FF naar Steef!!

Het team GUARDIAN ANGEL organiseren op 5 mei een benefietconcert in café FF naar Steef, Dorpstraat 1 in Hummelo, aanvang om 16:00 uur.
Er wordt belangeloos meegewerkt door GERRIE EVERS (Acoustic Folks) MAARTEN JANSEN (Dé Elvis vertolker) en POOR JOHN (Vette Rock & Roll, bekend van de Zwarte Cross)

Dus 4 het leven in Vrijheid en kom 5 mei FF naar Steef!!