Saamhorigheid levert €92.000,= op

door Dirk Hiddink

De 2e editie van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst zit er weer op.
Na maanden van voorbereiding en een weekje opbouwen was het dan eindelijk 15 juni. Angstvallig werd in de week voorafgaand het weerbericht in de gaten gehouden, want deze veranderde bijna elke dag. Maar uiteindelijk werkte ook het weer mee. Een klein buitje tussen middag mocht de pret niet drukken.
We startten de SamenLoop voor Hoop om 14.00 uur met een druk bezochte survivorbijeenkomst in de kantine. De survivors werden verwelkomd door de voorzitter met de woorden dat zij het toonbeeld van de toekomst zijn voor de mensen die de diagnose kanker te horen krijgen. Na deze bijeenkomst vond de officiële opening van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst plaats. De voorzitter en de ambassadeur burgemeester Aalderink spraken alle aanwezige lopers toe. Om 15.00 uur precies ging de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst van start.

Door de medewerkers van Ideaal werd een 24 uur durend entertainment programma aangeboden. Diverse bands, koren, dansgroepen en cabaret verleenden hieraan belangeloos hun medewerking. Ook op het terrein werden de meest uiteenlopende activiteiten ontplooid door de deelnemende teams. Dit om de vele bezoekers te vermaken. Het was zaterdag gezellig druk op het terrein. Tijdens de kaarsenceremonie ‘s avonds om 23.00 uur waren er veel bezoekers aanwezig. Deze indrukwekkende ceremonie werd verzorgd door Christien Ferrari met medewerking van muziekvereniging Union uit Zelhem en Buitengewoon! (Anja den Bakker en Eelco Schuijl). Speciaal voor onze kaarsenceremonie had Anja den Bakker samen met een aantal tekstschrijvers teksten geschreven op bestaande liederen, die tijdens de ceremonie werden gezongen. Buitengewoon! heeft deze liederen en enkele andere nummers op een CD uitgebracht. Deze is vanaf afgelopen zaterdag te koop.

Ook tijdens de nachtelijke uren was het gezellig op het terrein, en voor een ieder het wist kwam de zon al weer op voor de aanvang van de volgende dag. De zondag begon rustig maar al voor het middaguur was het wederom gezellig druk. Vanaf 14.30 uur kreeg iedere samenloper een roos aangeboden door de organisatie en werd gezamenlijk de laatste ronde gelopen. Dit was een zeer bijzondere ronde, de ontlading was enorm.

Na deze ronde volgde een woord van dank van de voorzitter en de ambassadeur van de SamenLoop. Hierna maakte de penningmeester de voorlopige opbrengst  van € 92.000 bekend, dit bedrag werd symbolisch overhandigd aan Jan Puthaar (regiocoördinator van het KWF-kankerbestrijding). De SamenLoop werd afgesloten door gezamenlijk nog eenmaal het SamenLooplied te zingen, onder begeleiding van Buitengewoon!

Een woord van dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, commissieleden, sponsors en de mensen van Sportvereniging Socii. Hieruit blijkt dat de saamhorigheid in de gemeente Bronckhorst groot is en dat deze saamhorigheid heeft geleid tot dit voorlopig prachtig resultaat. Een resultaat waarop iedereen die heeft deelgenomen trots mag zijn. Namens de gehele organisatie wil ik nogmaals iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt deze geweldige SamenLoop voor Hoop in Bronckhorst te kunnen organiseren.

Bronckhorst e.o.: bedankt !

Herman Luimes

Voorz. SamenLoop voor Hoop Bronckhorst.

Ga terug

Dauwtrappen in Wichmond

Kom ook dauwtrappen in Wichmond! Op 9 mei kan er tussen 8 en 10.30 uur gestart worden bij fam. Krijt aan de Hackforterweg 33  in Wichmond.

Lees meer...

Puur Natuur overvalt het gemeentehuis voor SamenLoop voor Hoop

Een aantal cliënten heeft een bezoek aan het gemeentehuis gebracht om hen te overvallen met een ludieke actie!

Lees meer...

3e teaminformatieavond

Op donderdag 4 april a.s. organiseren we alweer de 3e teaminformatieavond. Deze avond is voor de teams die zich al hebben opgegeven voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst en potentiële nieuwe teams. Bent u ook bezig met het formeren van een team of hebt u plannen om dat te gaan doen dan bent u ook van harte welkom. Deze avond zal in het teken staan van suvivors en het team van SamenLoop voor Hoop Heerde zal vertellen over haar ervaringen van vorig jaar.

Deze infoavond wordt gehouden in de Christelijke Basisschool Bekveld, Hogenkampweg 24, Hengelo Gld Inloop van 19:30 en we starten om 20:00 uur.

Paasvossenjacht

Op zaterdag 30 maart organiseert het team Flopwalkers in de middag een Paasvossenjacht voor kindereen van  4 tot 12 jaar. Lees meer in de flyer Paasvossenjacht

Heeft u oud ijzer?

Net als in 2008  houdt het team De Vage kennissen weer een oud ijzeractie, nu op zaterdag 13 april a.s.
Woont u in Hengelo in de buurt van de Meeninklaan, Wichmondseweg, Lankhorsterstraat (tot aan v.d. Brink), Hesselinkdijk, Menninkweg, Mokkinkdijk  e.d , dan mag u komende week een flyer van deze oudijzer actie verwachten. Heeft u volgende week de flyer niet gehad of woont u niet in de directe buurt maar u heeft wel oudijzer, neem dan contact op met het team via 06 10836096 of 06 51124328.

Eierenactie Fam. Lubbers

De Samenloop teams van de Familie Lubbers uit Hengelo houden komend weekend een eieractie.

De beide teams gaan op vrijdagavond 22 en zaterdagmorgen 23 maart in Hengelo en omgeving huis aan huis verse eieren verkopen. De opbrengst van de actie komt ten goede aan de Samenloop voor Hoop Bronckhorst.
De prijs van de eieren is vergeleken met 5 jaar geleden gelijk gebleven. Ze kosten weer 2 euro per 10 stuks en 5 euro per 30 stuks.

SamenLoop voor Hoop diner

Heeft u belangstelling voor een verrassend drie gangen diner in Ons Huis op zon. 21 april om 17.00 uur?
Dit is mogelijk voor € 25 pp en daarvan is 10 euro bestemd voor Samenloop voor Hoop. Deze actie is georganiseerd door het Hengels Kerkenteam.

Lees meer in deze flyer

Hengelo viert Hemelvaart voor het goede doel

Het centrum van Hengelo zal tijdens de komende Hemelvaartsdag (9 mei) bruisen voor de KWF
Kankerbestrijding. Die dag organiseert SamenLoop voor Hoop Bronckhorst samen
met het Alpe d’Huzes Team Bronckhorst een dag vol vertier voor jong en oud. ....

Lees meer...

Kofferbakacties

Komend weekend zijn er twee kofferbakacties door verschillende teams ....

Lees meer...

2e infoavond

Op dinsdag 12 maart a.s. organiseren we de tweede teaminformatieavond. Deze avond is voor de teams die zich al hebben opgegeven voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst en potentiële nieuwe teams. Bent u ook bezig met het formeren van een team of hebt u plannen om dat te gaan doen dan bent u ook van harte welkom. Namens het KWF zal Jan Puthaar aanwezig zijn.

Deze infoavond wordt gehouden in het gemeentehuis Bronckhorst, Elderinkweg 2, Hengelo (G).
U bent welkom vanaf 19:45 uur, we beginnen om 20:00 uur.