Saamhorigheid levert €92.000,= op

door Dirk Hiddink

De 2e editie van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst zit er weer op.
Na maanden van voorbereiding en een weekje opbouwen was het dan eindelijk 15 juni. Angstvallig werd in de week voorafgaand het weerbericht in de gaten gehouden, want deze veranderde bijna elke dag. Maar uiteindelijk werkte ook het weer mee. Een klein buitje tussen middag mocht de pret niet drukken.
We startten de SamenLoop voor Hoop om 14.00 uur met een druk bezochte survivorbijeenkomst in de kantine. De survivors werden verwelkomd door de voorzitter met de woorden dat zij het toonbeeld van de toekomst zijn voor de mensen die de diagnose kanker te horen krijgen. Na deze bijeenkomst vond de officiële opening van de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst plaats. De voorzitter en de ambassadeur burgemeester Aalderink spraken alle aanwezige lopers toe. Om 15.00 uur precies ging de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst van start.

Door de medewerkers van Ideaal werd een 24 uur durend entertainment programma aangeboden. Diverse bands, koren, dansgroepen en cabaret verleenden hieraan belangeloos hun medewerking. Ook op het terrein werden de meest uiteenlopende activiteiten ontplooid door de deelnemende teams. Dit om de vele bezoekers te vermaken. Het was zaterdag gezellig druk op het terrein. Tijdens de kaarsenceremonie ‘s avonds om 23.00 uur waren er veel bezoekers aanwezig. Deze indrukwekkende ceremonie werd verzorgd door Christien Ferrari met medewerking van muziekvereniging Union uit Zelhem en Buitengewoon! (Anja den Bakker en Eelco Schuijl). Speciaal voor onze kaarsenceremonie had Anja den Bakker samen met een aantal tekstschrijvers teksten geschreven op bestaande liederen, die tijdens de ceremonie werden gezongen. Buitengewoon! heeft deze liederen en enkele andere nummers op een CD uitgebracht. Deze is vanaf afgelopen zaterdag te koop.

Ook tijdens de nachtelijke uren was het gezellig op het terrein, en voor een ieder het wist kwam de zon al weer op voor de aanvang van de volgende dag. De zondag begon rustig maar al voor het middaguur was het wederom gezellig druk. Vanaf 14.30 uur kreeg iedere samenloper een roos aangeboden door de organisatie en werd gezamenlijk de laatste ronde gelopen. Dit was een zeer bijzondere ronde, de ontlading was enorm.

Na deze ronde volgde een woord van dank van de voorzitter en de ambassadeur van de SamenLoop. Hierna maakte de penningmeester de voorlopige opbrengst  van € 92.000 bekend, dit bedrag werd symbolisch overhandigd aan Jan Puthaar (regiocoördinator van het KWF-kankerbestrijding). De SamenLoop werd afgesloten door gezamenlijk nog eenmaal het SamenLooplied te zingen, onder begeleiding van Buitengewoon!

Een woord van dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, commissieleden, sponsors en de mensen van Sportvereniging Socii. Hieruit blijkt dat de saamhorigheid in de gemeente Bronckhorst groot is en dat deze saamhorigheid heeft geleid tot dit voorlopig prachtig resultaat. Een resultaat waarop iedereen die heeft deelgenomen trots mag zijn. Namens de gehele organisatie wil ik nogmaals iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt deze geweldige SamenLoop voor Hoop in Bronckhorst te kunnen organiseren.

Bronckhorst e.o.: bedankt !

Herman Luimes

Voorz. SamenLoop voor Hoop Bronckhorst.

Ga terug

Tulpenactie groot succes

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben het team van CBS Bekveld en Holtria samen tulpen verkocht voor de Samenloop voor Hoop Bronckhorst.

Lees meer...

Jumbo Hollak sponsort team Mutsenklup & Go

Jumbo Hollak in Zelhem sponsort het team Mutsenklup & Go d.m.v. de sponsorzegels. Het team verzameld alle kaarten en zegels, voor elke volle kaart krijgt het team 1 euro!
Dus heeft u nog zegels of volle kaarten in huis, of wilt u ze speciaal voor ons sparen? Het zou geweldig zijn als u deze bij ons zou willen inleveren om zodoende ons team te helpen een geweldig bedrag voor de KWF binnen te halen.

Zegels kunt u inleveren bij Ingrid van Oerle, Ardinckhoek 42 in Zelhem. U mag haar ook bellen,
tel: 0314 62 47 35, dan worden de zegels opgehaald.

Tulpen te koop

Zin om het voorjaar in huis te halen?
Op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari a.s. gaan de teams van Basisschool Bekveld en Holtria Bekveld gezamenlijk tulpen verkopen. De tulpen kosten € 3,50 per bos, drie bossen voor een tientje. Deze tulpen worden huis aan huis verkocht in Hengelo en Keijenborg.
Hebt u ze gemist, dan kunt u ze ook bestellen via e-mail : h.b.luimes@hetnet.nl

Geslaagde teamavond SamenLoop voor Hoop

Dinsdagavond 29 januari is de eerste teaminformatieavond gehouden voor deelnemers aan de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst 2013. De avond, in de brandweerkazerne in Hengelo, werd zeer goed bezocht. Lees meer ...

Lees meer...

1e Teaminformatie avond Samenloop voor Hoop Bronckhorst 2013

Op dinsdag 29 januari is in de brandweerkazerne in Hengelo een bijeenkomst voor teams en andere geïnteresseerden.

Lees meer...

Ons Zooitje op de vlooienmarkt

Het team Ons Zooitje staat zondag 20 januari a.s. van 07.00 tot 16.00 uur met een kraam op de vlooienmarkt in de Americahal aan de Laan van Erica 50 te Apeldoorn.

Lees meer...

Radio Ideaal bericht over de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst

Zondag 6 januari is bij Radio Ideaal de “aftrap”van de uitzendingen van de Samenloop voor Hoop Bronckhorst 2013.
Iedere zondag tussen 18.00 en 19.00 uur nieuws en interviews.

Lees meer...

Een nieuwe lente?

Enige tijd geleden is Herman Luimes (onze voorzitter) op een bijeenkomst in contact gekomen met dhr. Eduard Mesritz.
Eduard heeft na het overlijden van zijn vrouw Heleen een boek geschreven genaamd "Een nieuwe lente?"

Lees meer...

Prettige Kerstdagen en een gelukkig 2013

De organisatie van SamenLoop voor Hoop Bronckhorst wens u fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar

Kerstmarkt Appie Happie

Kom zaterdag 15 of zondag 16 december naar de kerstmarkt in de Veldhoek bij Appie Happie! 
Het is geheel overdekt en er is van alles te zien. Tijden: zaterdag van 15.00 uur tot 20.00 en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.  

Volleybalvereniging de Veldhoek staat er met heerlijke oliebollen en promoot de Samenloop voor Hoop Bronckhorst 2013.